Schoolduifje september 2024 - extra editie

19 september 2024

Van 16 tot 22 september gaat ‘De week van de Mobiliteit’ door. Naar jaarlijkse gewoonte richten we op vrijdag 20 september ‘de Strapdag’ in. Op deze dag willen we, in samenwerking met de werkgroep ‘Verkeer op school’, extra aandacht besteden aan het veilig en duurzaam bewegen in het verkeer en aan een verkeersveilige schoolomgeving.

Zich duurzaam verplaatsen zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Strappen is bovendien goed voor het milieu, voor de gezondheid en de zelfontplooiing van jezelf en je kind.

We roepen onze leerlingen op om massaal met de fiets, op wieltjes of te voet naar school te komen. Tijdens deze dag organiseren we tal van activiteiten rond verkeersveiligheid. Elke strapper ontvangt een leuk, kleurrijk strapbandje en een bladwijzer.

De kleuters brengen een bezoek aan de politieagent en de politiewagen. Ook fietsen ze op een parcours met aandacht voor verkeerslichten, zebrapaden en de agent. De kleuters van 1KS komen op woensdag 25 september aan de beurt.

De leerlingen van de lagere school leggen, onder leiding van de turnleerkrachten, een parcours af op wieltjes. Zij brengen hun fiets, rollerskates, step, skateboard of … mee om op het parcours in en rond de school te bewegen. In de klassen wordt er tijdens die dag ook aandacht besteed aan het verkeer. Er worden wandelingen, fietstochten, waarneming van de verkeersborden in de schoolomgeving,… georganiseerd. De klasleerkracht brengt jullie hier zeker van op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Werner Rasschaert – Directeur, Ann Vidts – Beleidsondersteuner, Schoolteam Sint-Jozefschool Basisonderwijs

De volledige versie van dit schoolduifje kan u hier raadplegen.