Schoolduifje september 2024

1 september 2024

Hopelijk hebben jullie genoten van een deugddoende zomervakantie. Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en we zijn heel blij om jullie opnieuw te verwelkomen. Een bijzonder welkom aan onze nieuwe leerlingen. Hopelijk voelen jullie zich snel thuis op onze school en in jullie nieuwe klas.

Iedereen heeft de laatste dagen hard gewerkt om alles in orde te brengen. We heten jullie allemaal van harte welkom op de openklasdag vrijdag 30 augustus tussen 16u. en 18u. én op de eerste schooldag maandagmorgen 2 september!

De ouderraad nodigt alle ouders op 2 september uit op onze ‘Koffieklets’. De ouders van het peuterhuis en de hoofdschool zijn welkom op de hoofdschool van 8u. tot 9.30u. voor koffie en koffiekoeken. De ouders van de Bosstraat zijn welkom op de kleuterschool Bosstraat van 14u30 tot 15u30 voor koffie en dessert.

We werken tijdens het jaarthema dit schooljaar rond ‘Op zoek naar geluk’. Geluk is een essentieel aspect van het leerproces. We willen dat onze kinderen niet alleen veel leren, maar ook gelukkig zijn. We willen hetzelfde: dat het goed gaat met jullie kinderen, onze leerlingen! Samen met jullie gaan we op zoek naar wat geluk betekent en hoe we dit kunnen integreren in ons dagelijks leven op school.

Dit jaar leggen we de focus op enkele belangrijke prioriteiten:

  • De visie en het beleid op leerlingenbegeleiding wordt verder ontwikkeld.
  • Leerlingen worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan het ontwikkelen van hun mediageletterdheid en mediavaardigheid waarbij ze leren om verantwoordelijk (kritisch) en doelgericht om te gaan met media en technologieën. Daarnaast is ouderbetrokkenheid –en samenwerking – van groot belang. We stellen een protocol met alle schoolparticipanten op om veilig en bewust om te gaan met sociale media en internetgebruik.
  • Evalueren en rapporteren van mediakundige ontwikkeling. Er wordt nadruk gelegd op het evalueren en reflecteren op de mediakundige ontwikkeling van leerlingen. Dit omvat het beoordelen van hun kennis en vaardigheden, maar ook hun houding ten opzichte van media en technologieën.
  • Binnen het lees- en talenonderwijs zal de focus de komende drie schooljaren gelegd worden op oa. het creëren van een warme leesomgeving en taalrijk leerklimaat, het creëren en stimuleren van diversiteit binnen het lezen, voldoende kwalitatieve lestijd voorzien en doelgericht taal- en leesonderwijs aanbieden.
  • We borgen en sturen de onderwijskwaliteit structureel bij: we passen onze schoolwerking bij vanuit de evaluatie – de verbeterpunten – van het voorbije schooljaar.

Alle intekenformulieren worden digitaal ingevuld. Jullie kunnen alle bestelformulieren, de informatie over de ouderraad, de medische fiche, e.a., terugvinden in het ouderportaal via de link www.vbsmere.be/ouderportaal. Mogen we vragen deze online documenten ten laatste tegen 2 september in te vullen a.u.b.?

Verder in dit schoolduifje informeren we jullie over de belangrijkste zaken bij de start van het nieuwe schooljaar. Hebben jullie vragen of suggesties? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd voor jullie klaar.

Laten we samen bouwen aan een succesvol, inspirerend jaar met groot wederzijds respect en positiviteit.

Wij wensen iedereen een heel boeiend en leerzaam schooljaar toe!

Met vriendelijke groet,

Werner Rasschaert – Directeur, Ann Vidts – Beleidsondersteuner, Schoolteam Sint-Jozefschool Basisonderwijs

De volledige versie van dit schoolduifje kan u hier raadplegen.